Guide Forvirringen omkring Otocinclus

Status
Not open for further replies.
Forvirringen omkring Otocinclus-arter i Akvariehobbyen
Otocinclus, almindeligvis kendt som dværgmaller, er en populær gruppe af ferskvandsfisk i akvariehobbyen. Dog har der udviklet sig en vis forvirring omkring de forskellige arter, der tilhører Otocinclus-genren. Dette kan skabe uklarhed for akvarister, der ønsker at tilføje disse nyttige algeædere til deres akvarium. Lad os udforske denne forvirring og kaste lys over nogle af de mest kendte Otocinclus-arter.

De mest almendelige otocincluser.
Otocinclus vittatus og Otocinclus vestitus er to arter, der alleroftest ses hos forhandlere. De forveksles på grund af deres lignende navne og udseende. Begge har en slank krop og en karakteristisk sort stribe, hvilket kan bidrage til forvirringen. Det er vigtigt at forstå, at selvom de deler nogle fælles træk, er der også subtile forskelle i farver og mønstre på deres kroppe, som er afgørende for korrekt identifikation. Længere nede i artikel, vil du også blive eksponeret for andre arter af Otocincluser.

Akvarie: Fortrækker et akvarie i størrelsen af 45 x 30cm og bør betragtes som den mindste størrelse akvarie man kan have dem i. Helst også et mere modent akvarie.
Temperatur: Fortrækker en temperatur imellem 21 - 26°C
Opførsel: Stime fisk, trives bedst i en gruppe af 6 jo flere jo bedre.

Hvad spiser en Otocinclus?
De er specialiserede i at spise blødere alger såsom grønne alger og brune diatomeer, og har en tendens til at undgå hårdere typer som black beard alge eller green spot alger. Nogle gange kan man dog lokke dem til at spise algevaffel eller -piller baseret på spirulina samt grøntsager som zucchini(grøn squash) og agurker. Deres primære kost består dog hovedsageligt af bløde alger.Otocinclus Vitattus
1.jpg


Otocinclus Vestitus
1 (1).jpg


Otocinclus Affinis
1 (2).jpg


Otocinclus Macrospilus
11.jpg


Otocinclus Cocama

13.jpg
 
Senest redigeret:
Status
Not open for further replies.
Back
Top